سبک استفاده از فضای مجازی
سبک استفاده از فضای مجازی
درمورد فضای مجازی این گونه بیان می کنیم که انسانی که قصد دارد به جایی ورود پیدا کند باید شناخت درستی از اون فضا داشته باشد و تهدیدها و فرصتهای آن آشنا باشد تا گامی استوار و بدون انحراف بردارد…
در ابتدا باید عرض کنم که فضای مجازی یکی از زیر مجموعه های رسانه است که هر جامعه ای بتواند از رسانه به نحو نیکو بهره ببرد توانا خواهد بود خود را قدرتمند نماید چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ فرهنگی یا … .
اما آنچه در اینجا با مشارکت شما به اشتراک گذاشته می شود، فضای مجازی است. فضای مجازی که از طریق “اینترنت” توانایی برقرار دادن همه مردم جهان را خواهد داشت، دارای نکات مهمی است که هر کاربر آن باید بداند.
ابتدا باید گفت که واسطه های نت ایران از طریق 9 کشور به آمریکا می رسد. ساده بخواهم بگویم. کلید قطع و وصل اینترنت جهان در اتاق باراک اوباما می باشد.
در کشور امریکا ساختمانی به زیر بنای 4000 هزار متر مربع می باشد که تمام داده های اینترنتی جهان را پردازش و دسته بندی میکند ?فلذا همین که شخصی از این فضا استفاده می کند خواه ناخواه برای کشور امریکا شناسایی شده است.
از بین فضای مجازی می توان به موتورهای جستجوگر، سایتها، وب سایتها، ابزارهای پیامکی، فیس بوک و … نام برد.
آنچه که بیشتر مورد اهتمام عموم مردم شده همین ابزارهای پیامکی همچون وات ساپ، تلگرام، سروش و … می باشد که بعضی از آنها سرورشان خارجی و بعضی دیگر ایرانی هستند.
حال بیشتر محفل هایی که درباره چند و چون فضای مجازی بحث می کنند غالبا شنیده می شود که وات ساپ بهتر است یا تلگرام؟ در صورتی که اصل سوال انحرافی است که ما را از استفاده ابزارهای ایرانی و درون مرزی به دور میکند… یکی دو سال پیش که درباره آسیب شناسی فضای پیامکی تحقیق می کردم مهندسی وات ساپ چنین ادعایی کرده بود که با 20 پیامی که یک کاربر ارسال می کند میتواند او را از خودش بهتر بشناسد… این یعنی شخصیت شناسی… زمانی که شخصیت شناسی جامعه ای برای دشمن فراهم شد نفوذ فرهنگی راحتتری را انجام می دهد…
یا به لحاظ امنیتی شاهد این بودیم که یکی از شهدای هسته ای ما بخاطر اینکه یکی از دوستانشون از این ابزار استفاده می کردند و اسم ایشون رو با شغلش در تلفنش ذخیره کرده بودند توانستند او را ردیابی کنند و ایشان را به شهادت برسانند…
یا اینکه از ترافیک پیام ها و زمان استفاده شما از این ابزارها، راحت به شناسایی شما و شخصیت و ویژگی های شما هستند…
دوستان عزیز الانی که برای شما این مطلب را می نویسم، خود من هم کاربر همین فضا هستم. حال باید پرسید باید چکار کرد؟
در ابتدا باید گفت: سخن رهبری به اینکه از فضای مجازی باید استفاده کرد و اگر من مسئولیت رهبری جامعه را ناشتم قطعا مسئول فضای مجازی می شدم،… صرفا استفاده از فضای پیامکی و اون هم پرسه زدن در آن نیست. بلکه خواستگاه ایشان جهت دادن و حضور علمی و ایمانی در این فضا است.
حالا پیشنهادات:
ابتدا تا جایی که ممکن است از فضای مجازی برای تحقیقات علمی و ترویج فرهنگ ناب اسلام بهره ببرید. به همان اندازه که خوراک فکری خودمون را از این فضا تامین میکنیم منبع خوراک فکری برای دیگران باشیم.
2- وقتی ابزارهای ایرانی وجود دارند چرا باید سوار کشتی شویم که نمی دانیم ما را به کجا می برد؟ البته اینکار وظیفه اصلیش بر عهده مسئولین می باشد سپس با گفتمان عمومی و دعوت مردم به سمت فضای ابزاری ایرانی.. چراکه حداقل سرور آنها در ایران است و امنیت بهتری نسبت به مدل خارجیش دارد.
3- دوستانی که کانال ها و گروه ها را اداره می کنند خواهشمندیم که بعد از مدتی اعضای محترمشون رو به استفاده از ابزار ایرانی دعوت کنند و با بروز رسانی و جذابیت کانال های محصولات ایرانی به جذب این فضا کمک کنند. پستهای اصلی او ابتدا در آنجا و سپس در این فضاها قرار دهند تا زمانی که ان شاءالله همه دوستان به سمت ابزار ایرانی پیش بروند. و دیگر دوستان حداقل می توانند با دعوت کردن همدیگر به روند تسریع این جابجایی کمک شایانی بکنند…
ادامه دارد